ייפוי כח מתמשך

כחלק מתפיסת המשרד לחדשנות ועדכניות, מוסמך משרדנו להעניק שירותי ייפוי כוח מתמשך עפ"י חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ודרישות האפוטרופוס הכללי.

 מדובר בהסדר משפטי חדשני וייחודי ששם במרכז את רצון הפרט ("הממנה" או "מייפה הכוח") כעקרון על המונח בבסיסו, להחליט בשאלה הרת הגורל עבור כל אדם בדבר זהות המוסמך/מוסמכים בשמו ("הממונה" או "מיופה הכוח") בענייניו השונים (לרבות חלקם או מקצתם) עת אינו יוכל להידרש להם בכוחות עצמו, מחמת מצבו הפיזי, קוגניטיבי וכו'.


ייפוי כוח לעניינים אישיים וצרכיו היומייומיים (למשל עניינים הנוגעים לטיפול ברווחת אדם, איכות חייו, בסיפוק מזון וביגוד דאגה לתעסוקה, לימודים או שיקום וכו'), למעט רכושיים-כספיים.


ייפוי כוח לעניינים רכושיים, לרבות ניהול חשבונות הבנק אופן השקעת הכספים, ניהול נכסי נדל"ן או עסק.

 

ייפוי כוח לעניינים רפואיים, יש להדגיש כי ייפוי כוח זה ניתן לערוך בפני עורך דין וגם אח, רופא, פסיכולוג או עובד סוציאלי. בעניינים מסוימים – בפני בעל מקצוע טיפולי הנוגעים לסמכות מיופה הכוח לקבל החלטה על טיפול או אשפוז פסיכיאטרי של הממנה, יש צורך לקבל הסבר גם מפסיכיאטר ולחתום בפניו.

בכך מאמץ החוק מודל של מינוי גורם מהימן על דעת הממנה, האמון על ענייניו הרגישים והחשובים ביותר, על בסיס היכרות אישית, בבחינת "משרת אמון", הכל בכפוף לרצון הממנה ובחירותיו.


בכך נחסך, אפוא, הן למייפה הכוח והן למיופיו ומי מטעמו הליך משפטי מורכב רווי לא פעם יצרים וחיכוכים פנים משפחתיים במינוי אפוטרופוס חיצוני מצד ערכאות משפט, על כל הכרוך בניהול הליך משפטי, לרבות הגשת דו"חות פרטא ו/או תקופתיים אחרים לרשויות.

לצד זאת, מאפשר החוק איזונים ובלמים בדמות מנגנוני פיקוח תוך שימת עין בוחנת מצד רשויות המדינה ובראשן האפוטרופוס הכללי ו/או בית המשפט המוסמך, בשינויים המחויבים.


למידע נוסף, ניתן ליצור קשר עם משרדנו.