משפט מסחרי-אזרחי

דיני צרכנות
בעידן רווי פרסומות כשבשלנו, אין פלא שצרכנים רבים מתלוננים כי הולכו שולל או הוטעו בהתייחס לפרט זה או אחר בעסקה. לעיתים מדובר בפרט מהותי עד כדי כך שאם היה הצרכן מודע לקיומו, סביר שכלל לא היה מתקשר בעסקה לכתחילה.
כך למשל, מידע או סימון לא נכון על המוצר, היותו פג תוקף, תאריך הייצור, ארץ המוצא, מידותיו וכו', עלולים להתברר בדיעבד כפרטים מוטעים או כוזבים.
אלו הן כאמור מקבץ דוגמאות בלתי ממצה המובאים מחיי היום יום במשפט.
לא רבים יודעים אך לפי חוק הגנת הצרכן, חל איסור מפורש להטעות אתה הצרכן בעובדה מהותית במעשה או במחדל, בכתב או בע"פ. יש לפרט באשר לטיב המוצר, מועד אספקה, שיווק, ייצור, תכונות אופי של המוצר וכו'.
ככל ואכן תתברר עילת הטעיה צרכנית ותימצא נכונה, הרי שכנגד בית העסק או הספק עשויים להינתן סנקציות משמעותיות בדמות קנסות או פיצויים כספיים כבדים.
לאחרונה, אף הוגשה תביעה ייצוגית כנגד חברה בינלאומית שייבאה ושיווקה מכשיר רפואי לארץ לשימוש ביתי. בעוד החברה הצהירה על הספק חשמלי של 1000 ואט, בפועל נתברר נתון זה, אחר בדיקה, במכשיר בעל הספק של 500 ואט בלבד, נתון שבנסיבות העניין עולה מידע כוזב משמעותי והטעיה צרכנית של ממש לרבים מהרוכשים.
בסופו של יום, הגיעו ביניהם הצדדים להסכם פשרה, במסגרתו קיבלו כל אותם הרוכשים שנת אחריות נוספת ללא עלות מצדם.
אם כן, חשוב לקרוא את "האותיות הקטנות", בהתייחס לקווי המתאר המהותיים של המוצר: משקל, מידות, אריזה, מדדי ביצועים, תו תקן בטיחות וכיוצ"ב, כל אחד בהתאם לצרכיו ושיקוליו.
הקושי מתעורר ביתר-שאת כאשר מדובר באותם מקרים "אפורים" שאין בינם לבין דרישות החוק חד-חד ערכי, המחייב בחינה משפטית מדוקדקת.

שותפויות עסקיות ומשפחתיות
ניהול שותפות הוא דבר מורכב לא רק ברובד העסקי והאישי כי אם גם המשפטי.
שותפות היא צורה של התאגדות משפטית בין מספר בני אדם המנהלים יחד עסק לשם הפקת רווחים, ואינם מאוגדים כמו בחברה בעירבון מוגבל או אגודה שיתופית.
מטבע הדברים אינך מנהל לבדך את העסק ומתוקף כך גם אינך זכאי למלוא הזכויות ומאידך גם לא נושא בנטל מלוא החובות (לעיתים רבות, מדובר בחובות כבדים שנצטברו בקופת השותפות).
סכסוכי שותפים נשענים לרוב על מערך הסכמות בע"פ, תכתובות דואר אלקטרוני, התחשבנויות כספיות הנערכות על פני פתקים, בהיעדר הסכם שותפות בכתב ותיעוד מסודר או שיתוף פעולה ענייני.
הדבר מהווה מסלול מהיר למשבר אמון בין השותפים.
למשבר זה עלולות להיות משמעויות הרסניות לשותפים וקרוביהם החורגות אל מחוץ לפן העסקי ומחלחלות בקרביהם גם ברמה האישית.
למשרדנו ניסיון בניהול סכסוכים עסקיים הן בדרך המשפטית המקובלת והן על דרך של גישה הסכמית והגעה למתווה אפקטיבי לצורך פירוק השותפות, המקבל תוקף משפטי בדרכים משפטיות אלטרנטיביות, כדוגמת בוררות, בטווח זמן מהיר.
חשוב לציין כי למשרדנו שיתוף פעולה פורה עם אנשי מקצוע בעלי תחום התמחות רלוונטי (כדוגמת שמאים, רואי חשבון וכו') כחלק נוסף משלב הליווי והייצוג המשפטי ומוכיח עצמו כתנאי בלתי נפרד להצלחת התיק.
הדברים כאמור מורכבים ויש לבחון כל מקרה לגופו, בליווי וייעוץ משפטי מתאים.
לפרטים נוספים, ניתן ליצור קשר עם משרדנו.